user_mobilelogo

Promoció Torneig

 

V Actius Montgri 2023

Federació Catalana d'Escacs

 

Federació Catalana d'Escacs

Diumenge, 15 Gener 2017 11:10

Primera jornada del Campionat de Girona d'Edats 2017

Valorar aquest article
(0 vots)

Dissabte 14 de gener de 2017 ha tingut lloc la primera jornada de la Fase Prèvia del Campionat de Catalunya d'Edats de Girona a l'auditori Espai Ter de Torroella de Montgrí, torneig d'escacs organitzat pel Club Escacs Montgrí, dirigit per l'Albert Badosa i amb l'equip arbitral format per en Jesús Caballero, Francesc Xavier Saurina i Jordi Vidal.. 172 inscrits d'arreu de les comarques gironines (Figueres, Girona, Olot, Blanes, Platja d'Aro, Banyoles, Cassà, Santa Pau, Peralada, Hostalric, La Bisbal, Torroella, etc ...) s'han donat cita al torneig més nombrós de les comarques gironines.

La primera jornada ha arrencat amb puntualitat a les quatre de la tarda i a totes les categories, de sub8 a sub18, han fet les dues primeres rondes del campionat sense cap incidència. La categoria sub8 amb 30 participants, els que més temps porten jugant han sumat els dos punts. A la categoria sub10, amb 43 participants, tots els favorits es troben al capdamunt de la classificació també amb 2 punts. A la categoria sub12, la més nombrosa amb 51 participants, també els màxims favorits es troben ja amb 2 punts destacant la victòria d'en Pep Roura sobre l'Oriol Pou i les taules entre l'Oscar Roqueta i en Juan Alber Garcia amb un final de peons delicadíssim. A la categoria sub14, amb 25 participants, els primers duels entre favorits ja ha tingut lloc i només quatre jugadors tenen de 2 punts de 2 partides. A la categoria sub16, amb 11 participants, és un grup més reduït i per conseqüent molt més renyit, on des de la primer ronda ja hi ha enfrontaments directes dels favorits, deixant només tres jugadors amb 2 punts després de les dues primeres rondes. Finalment, a la categoria sub18, amb 7 participants després de la baixa de darrera hora d'en Josep Maria Salleras, es juguen el campionat amb un tancat (tots contra tots) i cap d'ells ha sumat els 2 punts.

Pel que fa als jugadors dels Club Escacs Montgrí, hi ha hagut 14 participants, rècord de participació en aquest tipus de torneig. A sub8, Ferran Rovira i Eudald Torró han sumat perfectament els 2 punts de 2 possibles, mentre que l'Otis Vilà es queda amb un punt perdent una partida precisament davant d'en Ferran Rovira. A sub10, l'Arnau Vilà ha sumat els dos primers punts sense molts problemes, mentre que en Marc Cachadiña, Joel Bañeras, Oriol Serra i Arnau Camps sumen un punt de dos, i en Biel Ros de moment no ha tingut fortuna quedant-se amb zero punts. A Sub12, en Fermín Villegas es va estrenar amb una victòria a la segona ronda contra en Pol Pigem, l'altra representant del club a la categoria. I a sub14, la més complicada pels tres jugadors del club però així i tot en Joan Mera, Nicolás Garcia i l'Aniol Anglada sumen ja un punt. Ànims i sort a tots ells!

Donar les gràcies a en Toni Rovires director de l'Espai Ter pel seu incondicional suport, al regidor Jordi Colomí i a l'Ajuntament de Torroella, a la Cristina Bosch de la Federació Catalana d'Escacs, i a tothom qui d'una manera o d'altra han ajudat a organitzar aquest gran torneig d'escacs juvenil en terres gironines.

 

Llegir 2882 vegades