user_mobilelogo

Promoció Torneig

 

V Actius Montgri 2023

Federació Catalana d'Escacs

 

Federació Catalana d'Escacs

Diumenge, 18 Juny 2017 14:26

L'Arnau Vilà, campió del Calculín d'Or Sub10 del 2017

Valorar aquest article
(0 vots)

Després de classificar-se com a millor sub10 i sots-campió del Calculín Vermell jugat a Girona, L'Arnau ha estat jugant durant quatre setmanes el tancat Sub10 del Calculín d'Or on s'enfrontava amb els millors sub10 dels quatre calculins previs: Llinars, Sabadell, Sant Boi de Llobregat i Girona. En aquest tancat l'Arnau ha guanyat el torneig final amb 6 punts de les 7 partides, els mateixos punts que en Joan Moles (sots-campió de Catalunya sub10 d'enguany) que el supera degut a que l'enfrontament directe era favorable. 

L'Arnau va començar amb molt bon peu el torneig sumant els dos punts a la primera jornada. La segona jornada fou complicada: començà perdent la tercera partida amb el jugador del Cerdanyola, l'Albert Fernández, i després s'havia d'enfrontar contra el màxim favorit a la victòria final, en Joan Moles. Una derrota amb en Joan significava ja no tenir opcions a la victòria final i en Joan tenia ja el camí planer per endur-se el títol. Però la sorpresa va saltar quan després d'una partida llarga, molt renyida, molta tàctica, oberta i molt de contra-joc, l'Arnau va aconseguir arribar a un final amb peça i peons de més que no desaprofitar. A partir de la quarta ronda, el torneig estava més obert que mai amb quatre jugadors empatats amb 3 punts al capdavant: Joan Moles, Arnau Vilà, Albert Fernandez i Mark Apinyan. La tercera jornada l'Arnau havia de superar l'escull de la gran jugadora local Laura Toquero (va guanyar a l'Albert!): dura la partida, més estratègia que tàctica, que després de quasi dues hores de joc, finalment l'Arnau pogué trobar com guanyar la partida (encara que al final hi havia rei ofegat i per tant taules que cap dels dos va veure!!). A la cinquena ronda tant en Joan Moles com l'Arnau varen guanyar les seves partides còmodament, mentre que l'Albert i en Mark s'enfrontaven i que acabà en taules.

Així la darrera jornada, el capdavant hi havia l'Arnau i en Joan amb 5 punts, i l'Albert i en Mark en quatre i mig, i coses de l'atzar la darrera partida s'enfrontaven entre ells: Arnau versus Mark i Joan versus Albert. Amb aquests resultats l'Arnau era l'únic que depenia de si mateix per ser campió mentre que els altres havien d'esperar una ensopegada d'ell. Els quatre ho sabien, i els quatre varen estar jugant les seves partides i vigilant què passava a l'altre tauler. El primer d'aconseguir avantatge i acabar guanyant la partida va ser en Joan que momentàniament era virtual campió ja que la partida de l'Arnau-Mark estava molt renyida i igualada. Ara l'Arnau ja sabia que per ser campió havia de guanyar i per tant les taules no li valien, així que va fer valer el peó de més que tenia per pressionar un altre peó que també aconseguí i així arribar a un final de peons amb prou avantatge, materialitzant la coronació d'un dels peons i fer escac i mat ràpidament, guanyant la partida i el torneig. Per tant, campió l'Arnau, segon classificat en Joan Moles del Santa Eugènia, tercer l'Albert Fernández del Cerdanyola i quart en Mark Apinyan de La Colmena. La Laura Toquero del Llinars, fou cinquena que amb 4 punts demostrà que està amb molt bona forma.

A més dels tancat Sub10, també es jugaven els tancats Sub8 i Sub12. A Sub8 el guanyador fou en Daniel Salinas del Sabadell, seguit d'en Pau Manel del Paretana, tercer el joveníssim del Gerunda en Mauro Alonso i quart en Josep Maria Jacomet del Santa Eugènia. Al Sub12 el campió fou en Vicent Serrano del Masnou, segon en Jordi Camprubí del Banyoles i tercer en Diego Alonso del Gerunda. Amb aquests resultats, 5 jugadors gironins dels 6 presents se'n varen endur trofeu!!

Llegir 3015 vegades