user_mobilelogo

Promoció Torneig

 

V Actius Montgri 2023

Federació Catalana d'Escacs

 

Federació Catalana d'Escacs

Diumenge, 29 Gener 2017 15:09

Es van definin les primeres posicions al Campionat de Girona d'Edats

Valorar aquest article
(0 vots)

La tercera jornada del Campionat de Girona d'Edats com la setmana passada s'ha dut a terme a l'Institut Montgrí de Torroella sense cap incidència. Totes les categories han jugat a la mateixa sala separada dels pares que podien veure de lluny els seus fills i filles a través de les finestres de vidre que donen a l’exterior. La cinquena i sisena ronda s'han viscut les partides amb enfrontaments directes per a ocupar el podi final i que donen emoció al campionat.

Comencem amb la categoria Sub16 que després de sis rondes, han finalitzat el torneig. Ensopegada important d'en Gerard Mallol contra en David Fernández perdent amb un final de peons a la cinquena ronda, i juntament amb la gran victòria de l'Abel Lázaro, la darrera ronda fou força tensa i igualada. A la sisena ronda, les taules entre en Gerard Mallol i en Bernat Rodríguez al primer tauler, i la pacient victòria de l'Abel Lázaro davant en David Fernández, catapultà l'Abel de l'Olot a endur-se el campionat amb 5 punts. Gerard Mallol del Figueres ha quedat en segon lloc amb 4 punts i mig, i en Bernat Rodríguez del Gerunda amb 4.

La resta de categories encara els queda una jornada més per a definir el podi. En alguna categoria el guanyador ja s'entreveu tot i que encara no estigui del tot lligat.

A la categoria Sub8, l'enfrontament entre en Josep Mª Jacomet i l'Arnau Vives va acabar amb un xic de polèmica: en Jacomet tenia la partida de llarg guanyada, però corona un peó i toca el rellotge sense canviar la peça, i l'Arnau coneixedor del reglament protesta la il·legalitat, que juntament una altra il·legal el fa guanyador. Després de la victòria també de la sisena ronda, l'Arnau vives és el principal candidat a la victòria final. El segueixen a un punt en Jacomet i en Marc Jurca.

Respecte a la categoria sub10, al primer tauler de la cinquena ronda, entre l'Arnau Vilà i en Joan Moles, es veié una partida molt seria, ben enfocada i treballada, sense cap greu error i que només la pressió dels peons en un final de torre va donar la victòria a en Joan Moles. En Joan amb sis punts és el millor posicionat per la victòria final. El segueixen a un punt en Pere Costa, l'Enric Barraca, l'Arnau Vilà i l'Oriol Pallarés.

Pel que fa als Sub12, el capdamunt de la classificació està molt renyit amb canvis de lideratges. Les victòries d'en Jordi Camprubí contra en David Acevedo, en Bernat Xifra contra en Juan Alber a la cinquena ronda i en Bernat Xifra contra en Jordi Camprubí a la sisena, situen a en Bernat Xifra a la primera posició amb 5 punts i mig. Amb cinc punts, tot molt ajustat, hi ha en Jordi Camprubí, en Sergio Pano, l'Oriol Pou i en Bernat Pont.

A la categoria Sub14, en Biel Horta manté el lideratge amb cinc punts i mig després d'arrencar unes taules contra rellotge davant en Joan Tubert. El segueix ben de prop en Marc Jordà que amb cinc punts només pot esperar una ensopegada d'en Biel per a prendre-li el liderat. La resta, ja lluny de la primera plaça, es troben amb quatre punts en Miquel Farré, la Laura Viñolas, en Miquel Pou i en Jan Salvatella.

Finalment, a Sub18, i a falta de només una ronda, l'Albert Olivas del Gerunda amb cinc punts ja és campió matemàticament. L'Albert a la sisena ronda contra en David Núñez trobà un miraculós escac i mat amb el cavall aprofitant que el rei d'en David es trobava atrapat al mig de tauler amb els seus peons i els peons de l'Albert, malgrat només jugar el final de la partida amb els tres segons d'increment que disposava. La segona posició de moment és per en Jaume Rovira amb 3 punts i mig, i amb 3 punts es troben en David Núñez i l'Oriol Serra.

El 4 de febrer la darrera jornada a l’auditori de l’Espai Ter de Torroella de Montgrí.

 

Llegir 2665 vegades