user_mobilelogo

Promoció Torneig

 

V Actius Montgri 2023

Federació Catalana d'Escacs

 

Federació Catalana d'Escacs

Dissabte, 09 Desembre 2017 14:52

Pau Pascual Duran (1961-2017), un viatger dels escacs

Valorar aquest article
(1 Votar)

El passat 5 de desembre ens deixà de forma inesperada en Pau Pascual a la curta edat de només 56 anys. Jugador del Club Escacs Foment Martinenc, a en Pau se'l coneixia sobretot per la seva afició a la fotografia en els tornejos d'escacs, als enigmàtics i realistes retrats de jugadors d'escacs, on amb la seva web Viatge als Escacs hi endreçava tot el material que anava recollint.

Un home afable, tranquil, observador, i molt amant al món dels escacs i tot allò que el rodeja. Fins i tot el va portar a escriure un llibre titulat Peón come a Duchamp. El ajedrez como arte sobre el llegat artístic del pintor francès Marcel Duchamp.

Nosaltres vàrem tenir ocasió de conèixer-lo en persona a l'agost del 2016 en ocasió al Torneig Internacional d'Escacs de Sants perquè a la quarta ronda s'hagué s'enfrontar amb l'Arnau Vilà. Varen fer una partida molt interessant i entretinguda, que per pels l'Arnau no dóna la sorpresa, i que reproduïm aquí sota.

També afegim una foto de l'Arnau mentre jugava aquesta partida que el mateix Pau Pascual va retratar. La imatge principal és del mateix Pau Pascual que va fer a la 4a ronda del Torneig de Sants de 2016.

Moltes gràcies Pau, i que el teu nou viatge sigui tant gratificant com el que vares fer amb els escacs!

Llegir 3916 vegades