user_mobilelogo
Dilluns, 12 Mai 2014 00:00

Resum VIII Torneig Montgrí Juvenil d'escacs

Valorar aquest article
(3 vots)

Nova edició del torneig juvenil d'escacs de Torroella de Montgrí, i nova edició que superem expectatives. Aquest cop hi havia força novetats, moltes d'elles degut a l'increment de participació de nens i nenes de totes les edats.

La primera novetat ha estat el canvi de local de joc: Casa Pastors ens ha quedat petit i per això ho hem fet al Museu Can Quintana, però que si continuem creixent en nombre de participants aviat també quedarà petit!! El dissabte 10 de maig del 2014 varen venir 33 nens i nenes!!

La segona novetat és que per primer cop es fan dos grups (dos tornejos independents): el Grup A que inclou els majors de 12 anys (els que ja van a l'institut) i el Grup B (menors de 12 anys).

En el Grup A, torneig de nova creació pels nens (nois!) que van a l'institut, varen ser 7 participants i només una copa pel vencedor. Entre els tres favorits, finalment el vencedor fou el rossinc Adrià Verdaguer guanyant totes les partides, per davant de l'Arnau Puig i en Marc Juanola.

En el Grup B, el ja clàssic torneig escolar de Torroella, augmenta de participants a 26, amb la curiosa participació per primer cop de 3 nens de P5!!! Els favorits en endur-se el torneig varen acabar a dalt de tot de la classificació. Destacar la darrera interessantíssima partida entre l'Aleix Costa i en Roger Danés: podia haver guanyat qualsevol dels dos, és l'Aleix primer qui posa entre les cordes a en Roger, però es posa nerviós per les ganes de voler guanyar ràpid que finalment decau, perd la dama i en Roger pacientment, passet a passet, recupera tarreny i acaba vencent. En Roger guanya el torneig per primer coop i l'Aleix queda segon i guanya una cop per primer cop. El tercer classificat va ser en Nicolás Garcia que a casa seva ja deu tenir una bona col·lecció de copes. Destacar però el joc d'altres jugadors com en Joan Mera i la Paula Bellido.

Respecte al més petits, el millor sub 9 va ser per primer cop pel torroellenc Caïm Subirà, classificat en cinquena posició de la general, seguit de molt aprop per en París Lloret i en Jan Las Heras. Tots tres ells  se'n varen dur una copa. I altres sub 9 que no varen obtenir copa però varen jugar molt bé amb molta concentració i valentia varen ser en Joel Bonet i l'Arnau Gusó.

Podeu veure la classificació final i tots els resultats dels emparellaments de les cinc rondes aquí: Torneig Juvenil 2014

Des del Club d'Escacs Montgrí volem felicitar a tots els participants, als pares, a l'Ajuntament de Torroella, i a la Teresa Bagué pel berenar que ens ha preperat (de les magdalenes no n'ha quedat ni les engrunes!).

Fins la propera edició!

Llegir 9022 vegades